S'aproxima Sa Trencada...

Els dies passen i, amb ells, totes les propostes que duem a terme. Aquesta setmana l’hem dedicada a treballar “Sa trencada” però tenim coses pendents per contar-vos de la setmana passada. Una d’elles és la visita de na Manuela, la mare de n’Hugo, que va ser l’encarregada de dur a terme la primera experiència amb els exploradors aquest curs.

Com podeu observar, se’ns veu ben contents/es amb els nostres fantasmes. Segurament, ja sabreu que vam fer aquestes titelles tot sols:


I no només això, també vam relacionar uns titulars de notícia amb les seves corresponents imatges. Proposta que ens va permetre practicar l’habilitat de lectura però també el pensament crític ja que entre els titulars hi havia algunes de les conegudes “notícies falses”.
 


A partir de la detecció dels falsos titulars, vam dur a terme una assemblea per tal de plantejar inquietuds i/o curiositats sobre la temàtica i així poder-les abordar en el nostre projecte d’investigació: 

 





Sense dubte, les assemblees en gran grups són moments potencialment comunicatius I enriquidors que ens ajuden “a fer pinya!” i més, si compartim situacions especials, com la que vam viure amb n’Ariadna: 



O quan exposem com ens hem sentit després de dur a terme una dinàmica de cohesió on un equip defensava a un company i l’altre l’intentava tocar amb la finalitat d’arribar a una conclusió: si tots anem a la una, arribarem més lluny.

 




Tot això, ho estam fent sense deixar de banda la CNV. Al cap i a la fi, petits conflictes sempre n’hi ha però l’important és tenir les estratègies per poder solucionar-los autònomament mitjançant el diàleg. Així com aprendre a veure les coses amb perspectiva i des del lloc de l’altre (que és on precisem de mediació):

 


Dit això, ha arribat el moment de centrar-nos en “Sa Trencada” celebració que es durà a terme demà però que portam dies preparant. El dilluns vam començar la jornada amb un taller internivell amb els alumnes de 3rB. 

 


L’objectiu d’aquest taller va ser relacionar-los amb companys majors d’un altre grup i portar a terme una proposta conjunta. En aquest cas, va consistir en l’elaboració de manualitats de la tardor per decorar la porxada del nostre centre. 

 

A més, també hem treballat amb una escenificació a l’aula i un lògic el motiu de l’arribada de la tardor. És a dir, el moviment de translació de la Terra i, en conseqüència, també el de rotació. 

 


Per altra banda, també li hem donat un enfocament literari, i no només científic o plàstic, a la setmana de “Sa Trencada” amb propostes relacionades amb “La Castanyera”. Així, vam dur a terme la primera comprensió lectora col·lectiva d’una descripció de la castanyera Mariona i vam crear la nostra pròpia versió del conte seqüenciant les imatges i redactant la història. 

 


Amb tot això, ja podem dir que estam preparats per gaudir demà de sa festa. Bona Trencada! 

 



Comentaris

Entrades populars d'aquest blog

Adeu siau 1r!

Finals que s'apropen...

Finals i principis...